Etap wiosenny poświęcony jest tematyce śniadań oraz przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

Zespoły mają do wykonania 6 zadań:

  • Lekcja: Stawiam na śniadanie
  • Konkurs: Najlepszy zestaw na śniadanie
  • Lekcja: Nie marnujemy żywności
  • Konkurs: Nie marnujemy żywności
  • Forum: Bez śniadania nie ma nauczania
  • Dzielimy się wiedzą: Śniadania, nie marnujemy żywności

W przypadku zadań wymagających umiejętności pisania i czytania możliwe jest ich uproszczenie do formy, jeśli uczniowie nie posiadają jeszcze tych umiejętności. O powodzie zmiany należy wspomnieć w raporcie.

Za cały raport można zdobyć łącznie 520 punktów. Raport należy przesłać do 10 maja 2023 roku.

Pobierz: Wytyczne do napisania raportu z etapu wiosennego (plik pdf)

Pobierz: Instrukcja tworzenia i przesyłania raportu (plik pdf)

Kliknij w poniższe zadania, żeby przeczytać ich opisy oraz pobrać materiały potrzebne, do przeprowadzenia zajęć. Zalogowane osoby będą mogły również rozpocząć uzupełnianie raportu.