Etap wiosenny poświęcony jest tematyce śniadań oraz przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.
Zespoły mają do wykonania 6 zadań:
- Lekcja: Stawiam na śniadanie
- Konkurs: Najlepszy zestaw na śniadanie
- Lekcja: Nie marnujemy żywności
- Konkurs: Nie marnujemy żywności
- Forum: Bez śniadania nie ma nauczania
- Dzielimy się wiedzą: Śniadania, nie marnujemy żywności
W przypadku zadań wymagających umiejętności pisania i czytania możliwe jest ich uproszczenie do formy, jeśli uczniowie nie posiadają jeszcze tych umiejętności. O powodzie zmiany należy wspomnieć w raporcie.
Za cały raport można zdobyć łącznie 520 punktów. Raport należy przesłać do 10 maja 2023 roku.
Pobierz: Wytyczne do napisania raportu z etapu wiosennego (plik pdf)
Pobierz: Instrukcja tworzenia i przesyłania raportu (plik pdf)
Kliknij w poniższe zadania, żeby przeczytać ich opisy oraz pobrać materiały potrzebne, do przeprowadzenia zajęć. Zalogowane osoby będą mogły również rozpocząć uzupełnianie raportu.