Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności
Główna O projekcie Regulamin Plan zadań Terminarz Materiały Nagrody Wyniki Mapa Bank scenariuszy FAQ Patroni Kontakt Polityka prywatności

O PROJEKCIE

"ZDROWO JEM, WIĘCEJ WIEM" to projekt realizowany przez Fundację Banku Ochrony Środowiska w trosce o zdrowie młodego pokolenia. Projekt ma charakter ogólnopolskiej międzyszkolnej rywalizacji zespołowej.

Konkurs prowadzimy już od ponad 5 lat, kierując się troską o zdrowie młodego pokolenia. Teraz, bogatsi w doświadczenia i z ulepszoną ofertą rozpoczynamy VI edycję projektu.

PROJEKT "ZDROWO JEM, WIĘCEJ WIEM" TO:

• bogata oferta edukacyjna dla klas 0-III szkół podstawowych,
  • wieloaspektowy, spójny projekt doskonale wpisujący się w podstawy programowe Ministerstwa Edukacji Narodowej,
  • rzetelna wiedza naukowa na temat zdrowego odżywiania i roli aktywności fizycznej podana w przystępny i nieszablonowy sposób – oprócz materiałów przygotowanych na lekcje oferujemy pogłębioną wiedzę, która nieustannie jest uzupełniana, zgromadzoną w portalu www.aktywniepozdrowie.pl w postaci ponad 300 artykułów,
  • wiele wartościowych nagród – dla nauczycieli, dzieci oraz szkół – z najcenniejszą, naszym zdaniem, nagrodą „główną” dla wszystkich osób, które zaangażują się w ten projekt, jaką jest możliwość zmiany dotychczasowego stylu życia na zdrowszy i bardziej aktywny ruchowo.

PRZECZYTAJ WIĘCEJ O PROJEKCIE

Kliknij w wybrany temat, żeby przeczytać więcej

GENEZA

CELE