Z radością witamy wszystkie zgłoszone zespoły. W tym tygodniu każda opiekunka i każdy opiekun otrzyma wiadomość powitalną z podstawowymi informacjami o projekcie. Przedstawiamy je również poniżej.

Logowanie

Po rejestracji na adres e-mail opiekunki/opiekuna powinna trafić wiadomość potwierdzającą rejestrację wraz z hasłem do logowania. Uwaga! Warto sprawdzić folder SPAM, bo czasem tam trafiają tego typu wiadomości. Jeśli ktoś nie otrzymał potwierdzenia, prosimy o zgłoszenie tego pod adresem: zdrowojem@fundacjabos.pl.

Po pierwszym logowaniu należy zmienić hasło. W instrukcji od strony 9 tłumaczymy jak to zrobić. Instrukcję można pobrać klikając poniżej lub w zakładce MATERIAŁY.

Etapy

Projekt jest podzielony na dwa etapy: jesienno-zimowy i wiosenny. Każdy z nich jest oddzielnie oceniany i nagradzany.

Każdy zgłoszony zespół może podjąć decyzję czy startuje w obu etapach czy w jednym z nich (dowolnie: jesienno-zimowy lub wiosenny).

Zadania do wykonania

W obu etapach do wykonania jest 6 zadań.

Opisy zadań oraz wszystkie potrzebne materiały do ich realizacji znajdują się w zakładce PLAN ZADAŃ.

Raporty

W etapie JESIENNO-ZIMOWYM dotyczą one owoców i warzyw oraz Piramidy Zdrowia. Na realizację zadań i przesłania raportów zespoły mają czas do 11 stycznia 2022 r.

W etapie WIOSENNYM zadania skupiają się na temacie śniadań oraz przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Na realizację tego etapu i przesłanie raportów zespoły mają czas do 10 maja 2022 r.

Przy tworzeniu raportów polecamy instrukcję, która prowadzi przez ten proces krok po kroku. Można ją pobrać klikając poniżej lub w zakładce MATERIAŁY.